تاللاڭيانفون نۇسخىسى | كومپيۇتېر نۇسخىسىنى كۆرۈش
يازما
ماتىرىيال تۈرى

يېمەكلىكلەر كۆپ خىللاشقاندا ئۆلۈپ كېتىش خەتىرى %20 تۆۋەنلەيدى...

0
ئىنكاس
221
كۆرۈش
[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

120

بايلىق

108

يازما

303

جۇغلانما
 

بېكەت مەسئۇلى

3419250388

ئەزا ئۇچۇرى 
تىزىم نومۇرى: 1
 
يازما سانى:
108
 
تىللا:
120  
تۆھپە:
0
 
جەۋھەر يازما:
15
 
توردا:
130 سائەت
 
ئاخىرقى:
2019-6-17
 
 

كېڭەيتىش ماھىرىتەشۋىقات ماھىرىتېما ماھىرىمۇنەۋۋەر مەسئۇلمۆھتىرەم ئەزاپىشقەدەم ئەزا

 
يېمەكلىكلەر كۆپ خىللاشقاندا، بالدۇر ئۆلۈپ كېتىش خەۋپ- خەتىرى %20 تۆۋەنلەيدىكەن2019.05.21 14:50 مەنبە: خەلق تورى

  خەلق تورى ئۇيغۇرچە قانىلىنىڭ 21- ماي بېيجىڭدىن بەرگەن تېلېگراممىسى: مۇۋاپىق يېمەك-ئىچمەك − ساغلاملىقنىڭ زۆرۈر شەرتلىرىنىڭ بىرى، «يېمەكلىكنى كۆپ خىللاشتۇرۇش» ئۇقۇمىمۇ بارا-بارا كىشىلەر قەلبىدىن چوڭقۇر ئورۇن ئالماقتا. ياپونىيە دۆلەتلىك راك كېسىلى تەتقىقات مەركىزىدىكى ئالىملارنىڭ تەتقىق قىلىپ ئىسپاتلىشىچە، يېمەكلىكنىڭ كۆپ خىللىشىشى بالدۇر ئۆلۈپ كېتىش خەۋپىنى %20تىن ئارتۇق تۆۋەنلىتەلەيدىكەن.

  يېمەكلىكنىڭ كۆپ خىللىشىشى بىلەن ئۆلۈش خەۋپ-خەتىرى (پۈتۈنلەي ئۆلۈپ كېتىش، راك كېسىلى بىلەن ئۆلۈپ كېتىش، ئايلىنىش سىستېمىسىدىكى كېسەل بىلەن ئۆلۈپ كېتىش، باشقا ئۆلۈپ كېتىش قاتارلىقلار)نىڭ باغلىنىشلىقىنى جەزملەشتۈرۈش ئۈچۈن، تەتقىقات گۇرۇپپىسى 40 ياشتىن 69 ياشقىچە بولغان 80 مىڭ ياپونىيە ئاھالىسىنى ئوبيېكت قىلىپ، ئوتتۇرا ھېساب بىلەن 14.9 يىل ئىز قوغلاپ تەكشۈرۈش ئېلىپ بارغان. تەتقىقاتچىلار تەكشۈرۈش قەغىزىگە ئاساسەن، ھاراقتىن باشقا 133 خىل كۈندىلىك يېمەكلىك ۋە ئىچىملىكنى ئىستاتىستىكىلاپ چىققان ھەمدە سىناققا قاتناشقۇچىلارنىڭ ھەر كۈنى ئىستېمال قىلىدىغان يېمەكلىك مىقدارىغا ئاساسەن، ئۇلارنى بەش گۇرۇپپىغا بۆلگەن. نەتىجىدە كۆرسىتىلىشىچە، ھەر كۈنى ئىستېمال قىلىدىغان يېمەكلىك تۈرى ئەڭ ئاز بولغان گۇرۇپپىغا سېلىشتۇرغاندا، ئەڭ كۆپ قوبۇل قىلىدىغان گۇرۇپپىدىكى ئاياللارنىڭ ھەممە سەۋەبلىك ئۆلۈش خەۋپ-خەتىرى %19 تۆۋەنلىگەن، ئايلىنىش سىستېمىسىدىكى كېسەللىكلەر بىلەن ئۆلۈش خەۋپ- خەتىرى %34 تۆۋەنلىگەن، باشقا ئۆلۈش خەۋپ-خەتىرى %24 تۆۋەنلىگەن. ئۇنىڭدىن باشقا، ئەرلەر ئىستېمال قىلىدىغان مېۋىلەرنىڭ تۈرى قانچە كۆپ بولسا، ئاياللار ئىستېمال قىلىدىغان پۇرچاق ياسالمىلىرىنىڭ تۈرى قانچە كۆپ بولسا، ئۆلۈش خەۋپى شۇنچە تۆۋەن بولىدىكەن؛ ئەرلەر قوبۇل قىلغان گۆش تۈرى قانچە كۆپ بولسا، ئۆلۈش خەتىرى شۇنچە يۇقىرى بولىدىكەن.

  تەتقىقاتچىلار تەھلىل قىلىپ مۇنداق دەپ كۆرسەتتى: ئاياللار بىلەن سېلىشتۇرغاندا، ئەرلەرنىڭ ھاراق ئىچىش، تاماكا چېكىش نىسبىتى بىر قەدەر يۇقىرى، ھايۋانات ئاقسىلى قوبۇل قىلىش بىر قەدەر كۆپ. شۇڭا، يېمەكلىكنىڭ كۆپ خىللىشىشىنىڭ ئەرلەرنىڭ بالدۇر ئۆلۈپ كېتىش خەۋپ-خەتىرىگە بولغان تەسىرى ئاياللارنىڭكىدەك روشەن بولمايدۇ. مۇتەخەسسىسلەرنىڭ ئەسكەرتىشىچە، سىزدە يېمەكلىك بىلەن مۇناسىۋەتلىك نەزەرىيە بىلىملىرى بەك كۆپ بولمىسىمۇ، لېكىن ئادەتتە يېمەكلىكنىڭ تۈرىنى كۆپەيتىشكە دىققەت قىلىپ، ئوزۇقلۇقنى تەڭپۇڭلاشتۇرسىڭىز، ساغلاملىق سەۋىيەسىنى يۇقىرى كۆتۈرگىلى بولىدىكەن.

  كۆرۈپ بېكىتكۈچى: ياسىن قادىر

  مەنبە: خەلق تورى


تۆھپىكارلار:


تور بىكىتىمىزدە قەلبىڭىز شاتلانغۇسى
كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

ئالاھىدە ئەسكەرتىش :شاتلان تور تېخنىكا ماتىرىيال ئامبىرى بىكىتىمىز ھەرقايسى ساھەلەردىكى تور تېخنىكىغا ئائىت بىلىملەرنى تېخىمۇ كۆپ دوسلىرىمىزغا يەتكۈزۈش مەقسىتىدە قۇرۇلغان.ھەمدە تېخىمۇ كۆپ بىلىملەرنى توپلاش ئۈچۈن تېخنىكىغا ئائىت ئۇچۇرلارنى باشقا تېىخنىكا بىكەتلىرىدىن جۇغلىدۇق.شۇجەرياندا بىزدە كۈرۈلگەن سەۋەللىك بولسا ياكى نەشىر ھۇقۇقۇمىزغا دەخلى يەتتى دەپ قارىسىڭىز بىكەت باشلىقى بىلەن ئالاقىلاشسىڭىز تىز سۈرئەتتە بىر تەرەپ قىلىمىز.بىكەت باشلىقى كىيۇ كىيۇ:3419250388

بۇ خەتنى چىكىپ ئۇلىنىش قۇشۇڭ-يانفون نۇسخا-قاماقخانا- شاتلان تورى  

by-xatlan xatlan! X3.2© 2018-2019 xatlan Inc.  

<